Vegarecept: Zöldséges enchilada lenmagos rukkolasalátával

A férjem nagy kedvence ez a tortillába tekert paradicsomos zöldségkupac, de csak akkor vagyok hajlandó összedobni, ha besegít, mert egyedül nagyon sok időbe kerül elkészíteni 🙂

Ha mégis belefognál segítség nélkül, javaslom, hogy először mindent készíts elő, és csak a töltelék elkészülte után láss neki a tortilla-lapok kisütésének, különben annyi felé kell majd kapkodnod, hogy valami biztosan odakap. Esetleg használhatsz bolti tortillát is, bár én az igazira szavazok, olcsóbb, finomabb és nincs műanyagba csomagolva.

Az eredeti receptet az interneten találtam néhány évvel ezelőtt, ez már egy saját szájunk íze szerint tovább fejlesztett verzió.

Hozzávalók két személyre (két étkezésre)

60 dkg előáztatott vörösbab
2 db kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
10-15 dkg morzsolt kukorica
2 gerezd fokhagyma
3 dl paradicsomlé (lehetőleg házi)
kevés olívaolaj
oregáno, bazsalikom, chili
só, bors
15 dkg mozzarella vagy kemény sajt

Tortilla-lapokhoz:
40 dkg liszt
2 ek olívaolaj
só, víz
oregáno

Elkészítés:

  1. Az apróra kockázott hagymákat tedd oda pirulni némi olívaolajon, majd add hozzá a paradicsomlevet és a fűszereket ízlés szerint, főzd tovább alacsony lángon. Közben egy másik edényben kezdd el pirítani a felkarikázott paprikát is.
  2. Ha a paprika már megfonnyadt, a paradicsomos szósz pedig besűrűsödött és felrottyant, akkor a szószból tegyél félre egy kicsit, a maradékot öntsd a paprika mellé, tedd hozzá a babot és a kukoricát, majd az egészet főzd tovább kb. 10 percig.
  3. A tortillalapokhoz a lisztet, olívaolajat és sót gyúrd össze annyi vízzel, hogy rugalmas tésztát kapj. Én mindig teszek oregánot is a tésztába, de elhagyható. A tésztát oszd 7-9 darabra (attól függően, mekkora a serpenyőd), nyújtsd kör alakúra és felforrósított serpenyőben, olaj nélkül süsd meg gyorsan mindkét oldalát. Figyelj, mert nem kell neki sok idő, hamar odakap.
  4. A kész tortilla-lapokat töltsd meg a babos-kukoricás töltelékkel, majd szorosan tekerd fel őket és fektsd egymás mellé egy tepsibe, a legjobb, ha nem érnek egymáshoz. A félretett szósszal locsold meg a tetüket, végül szórd meg reszelt sajttal vagy darabolj rá mozzarellát. 180 fokon süsd kb. 10-15 percig, amíg rápirul a sajt.
  5. Készíts mellé valamilyen friss zöldsalátát, például rukkolásat. A salátaleveleket locsold meg olívaolajjal, szórj rá lenmagot, szezámmagot, borsot vagy ízesítsd a saját kedved szerint. 

Jó étvágyat! 🙂

Ez is érdekelhet

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés