Vegarecept: tejfölös-petrezselymes gombapaprikás

Villámgyors vegetáriánus vacsora azoknak, akik az életmódjuk mellett nem szeretnék elhanyagolni a magyar konyhát sem 🙂

Igazából fogalmam sincs, milyen gombából szoktam elkészíteni a pörköltöt, mert sosem fordítottam le magyarra a német elnevezéseket. Mi úgy mondjuk itthon, hogy van “fehér gomba” meg “barna gomba”, és mindig a fehérből főzünk, a másikkal kesernyésre sikerülnek a fogások.

Hozzávalók két személyre:

  • 30 dkg gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • só, bors,
  • olaj
  • pirospaprika
  • petrezselyem
  • 3 dl tejföl
  • 2 kanál liszt
  • 2 közepes fej fokhagyma
  • 30 dkg csavart tészta

Elkészítés:

  1. A vörös- és fokhagymát kockázd fel apróra, a gombát szeleteld fel. A tészta vizét tedd oda főni, mert a gombapaprikásnak nem sok idő kell.
  2. A vöröshagymát tedd oda pirulni egy kevés olajon, majd dobd mellé a gombát és a fokhagymát, pirítsd őket kb. 5 percig. Adj hozzá ízlés szerint pirospaprikát (én jó sokkal szeretem), sót, borsot.
  3. A tejfölt keverd el csomómentesre a liszttel, add hozzá a gombához és szórj bele ízlés szerint petrezselymet. Közepes lángon rotyogtasd tovább 8-10 percig.
  4. Szűrd le a tésztát, tedd rá a gombapaprikást és már kész is vagy.

Fehérliszttel és sima tésztával nem a legegészségesebb változat, de néha belefér a bűnőzés, ha mégsem, akkor nyugodtan használj hozzá teljes kiőrlésű tésztát és lisztet. A gombát ne főzd tovább, mint a receptben írtam, különben fura állagú lesz.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Ez is érdekelhet

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés