Vegarecept: halloweeni sütőtökös lepcsánka

A tökfaragás nálam elmaradhatatlan része a halloweeni ünnepkörnek, és mivel ezen a napon sem hagyom figyelmen kívül a szabályt, hogy a lehető legtöbb dolgot felhasználjam vagy újrahasznosítsam a háztartásunkban, én bizony belül is addig farigcsálom a sütőtököt, amíg ki nem jön egy krémlevesre vagy lepcsánkára való adag. Egyszerűen utálok ételt kidobni, márpedig a lámpások végül mindig a szemétben végzik rothadásnak indulva. 

Ha te is szeretnél lepcsánkát (tócsnit) készíteni Halloweenkor, annyi dolgod van, hogy miután kikapartad a magokat, egy erős kanál és kés segítségével faragj le csíkokat a sütőtök belsejéből. A kivágott szájakat és szemeket szintén beledobhatod a tányérba, miután megfosztottad őket a héjától. 

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök (nekem ennyi jött ki egy tökből)
  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 3 fej újhagyma
  • 4 db tojás
  • só, bors
  • petrezselyem
  • majoranna
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

A sütőtököt és a burgonyát reszeld le, az újhagymát karikázd fel. A zöldségeket gyúrd össze a négy tojással és a liszttel, fűszerezd ízlés szerint, én a fentieket teszem bele, de nyugodtan változtathatsz. A lepcsánkát vékonyan simítsd bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe (vagy kettőbe) és 180 fokon süsd kb. 1 órán keresztül. Tejföllel tálald. 

Jó étvágyat!

Ez is érdekelhet

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés