Mosható arctisztító korongok – ezúttal varrva

Talán emlékeztek rá, hogy a műanyag csomagolásban kapható vattakorongokat már tavaly lecseréltem a saját horgolt korongjaimra, a blogon viszont egyetlen bejegyzést sem írtam a tapasztalataimról. Nem véletlen a hallgatásom: a hulladékmentes megoldások terén is vannak kevésbé jó tapasztalataim, és a horgolt korongok pont ebbe a kategóriába estek.

Leszögezem: szerintem nem magával a horgolási technikával van gond, hanem a fonallal, amiből elkészítettem a korongokat. A fonalat környezetvédelmi okokból turiban szereztem be, és komolyabb textilipari tapasztalatok híján nem tudtam megállapítani, milyen anyagról van szó pontosan, de egyértelműen nem tiszta, nedvszívó pamutról. Tuti, hogy műanyag az egész.

Mit jelentett ez számomra a gyakorlatban? Azt, hogy fura, durva, érdes tapintású lett a korong, főleg egy-két mosás után, pedig olyan leheletvékony sminket használok a hétköznapokban, hogy nagyon ritkán kellett sminklemosáshoz használnom. Ha mégis, az nem esett jól.

Eredetileg frottírból szerettem volna elkészíteni a mosható korongjaimat, de nem volt használhatatlan állapotú törölközőm, fonalam viszont igen, ezért döntöttem anno a horgolás mellett. Nos, most úgy alakult, hogy az apósom leselejtezte az egyik kinyúlt könyökű pulóverét, én pedig lecsaptam rá, mert éreztem, hogy ebből szuper korongokat tudok majd varrni.

Nem bonyolítottam túl a dolgokat, a pulóverből dupla köröket vágtam ki, majd varrógéppel körbeszegtem a kis korongokat. Oké, még csak ismerkedem a varrógéppel, úgyhogy nem adnék rájuk tíz pontot a tízből, de nekem tökéletesek lesznek házi használatra. A nyesedék sem megy majd kukába, jövőre ezzel fogom megtömni a horgolt sütőtökjeimet. 🙂

Egyelőre úgy érzem, a horgolt és varrott verzió között ég és föld a különbség! Ezek a korongok nem durvák, pont ellenkezőleg, kifejezetten puhák és kellemes tapintásúak, ráadásul érezhetően jobb a nedvszívó képességgel rendelkeznek, mint a régi korongjaim. A tisztításuk is könnyebb, kevésbé keményednek meg használat közben. 

A smink eltávolításához egyébként sima langyos vizet és olívaolajat használok. Igen, olívaolajat tök jól leszedni a szemhéjtus maradványait, a rúzst kevésbé, de azt ritkán használok. Az interneten nagyon sokféle ötlet kering alternatív sminklemosó folyadék elkészítéséhez, néhol egészen drága vagy extrém nevű anyagok beszerzését javasolják, de szerintem azt a legegyszerűbb, ha maradunk az olívánál. 

Vagy nem sminkelünk. De az már a hulladékmentesség másik szintje 🙂

Ha tetszett a posztom és szívesen olvasnál még hasonló témákról, kedveld a Facebook oldalam >>ITT<< vagy kövess az Instagramon🙂

0 0 votes
Article Rating

Ez is érdekelhet

Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments