Horgolt hópelyhek a hulladékmentes karácsonyi DIY-projektemből

Az adventi időszak közeledtével szeretek arról ábrándozni, hogy a saját házamban töltött karácsonyaimon majd felállítok a kandalló mellé egy csupa-csupa kézzel készített dísszel dekorált fenyőfát. Havas toboz, aranyozott dió, mézeskalács, horgolt hópelyhek, fafigurák, szárított narancskarikák. Rágondolni is maga a gyönyörűség.

Bár házam és kandallóm még nincs, a biztonság kedvéért már tavaly télen belefogtam az első hópelyhek horgolásába, rájöttem ugyanis, hogy egy ilyen projekt véghezvitele időigényes dolog, egyéb elfoglaltságok mellett akár évekbe telhet, mire elkészítem az egész garnitúra dekorációt. A kihívást ráadásul azzal fokoztam, hogy idén nemet mondtam a boltban megvásárolható díszekre és úgy döntöttem, nem csupán arra törekszem majd, hogy kézzel készítsem el a dekorációt, hanem arra is, hogy közben minél kevesebb hulladékot termeljek.

Így születtek meg a turiban vásárolt fonalból horgolt hópelyhek. A horgolt sütőtökhöz képest teljesen zero waste darabok, mert nincs szükség hozzájuk tömőanyagra.

A hópelyhek többségét egyszerű elkészíteni, kezdő horgolóként is. Szerintem kizárólag vékony, maximum 2,5-es fonallal érdemes dolgozni, vastagabb nem adja ki szépen a pelyhek formáját. Én béna voltam, 3,5-es fonalat vettem legutóbb a turiban, úgyhogy az igazán szép darabok horgolását jövőre hagyom, egyelőre a képen látható típusból készítek el nyolc-tíz darabot, ami ímmel-ámmal azért elmegy a fonalammal 🙂 A hópelyhet egy angol nyelvű videó alapján hordoltam, amit itt találsz:

A karácsonyi DIY-projektem következő próbadarabjai valószínűleg a hólepte hatású fenyőtobozok lesznek, az alapanyagot – két maréknyi tobozt – már beszereztem nemrégiben egy séta során. És, hogy tovább emeljem a tétet, már nem csak a karácsonyfa hulladékmentes dekorálásán gondolkodom, hanem az egész házén…

Ti boltban szerzitek be a karácsonyi dekorációt vagy saját kezűleg készítítek el őket?

Ha tetszett a posztom és szívesen olvasnál még hasonló témákban, kedveld a Facebook oldalam >>ITT<< vagy a blog jobb oldalán található Facebook-dobozon keresztül 🙂

 

0 0 votes
Article Rating

Ez is érdekelhet

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments