Ezek voltak a kedvenc bejegyzéseitek 2019-ben

Úgy döntöttem, idén kihagyom a megszokott évrendezést, mert olyan kaotikus és váratlan fordulatokban bővelkedő esztendő áll mögöttem, hogy most azt érzem, lélekben egyáltalán nem voltam jelen a saját életemben. A pozitív várakozásokkal ellentétben rosszul indult az évem, sokat idegeskedtem és semmi nem úgy alakult, ahogy terveztem, de…

.. de természetesen történt néhány pozitív dolog is, most megpróbálok ebbe kapaszkodni és ismét pozitívan neki indulni a következő esztendőnek. A két ünnep között pihentem egy kicsit és nem készültem bejegyzéssel, viszont összeállítottam nektek egy 10+ pontos listát arról, mely bejegyzéseimet olvastátok a legtöbbször 2019-ben.

A bejegyzések címére kattinva újra olvashatjátok őket. 🙂

 1. Első tapasztalataim a házilag készült mosogatószerrel
  A zero waste mosogatás kedvéért szappanból, szódabikarbónából és egyéb, csomagolásmentesen is beszerezhető alapanyagokból főztem mosogatószert – nem lett tökéletes, de fogjuk rá, hogy a feladatnak megfelelt.
 2. Heti menütervezés és bevásárlás, ahogy mi csináljuk
  Elmeséltem, hogy alakult ki nálunk az a szokás, hogy előre megtervezett menü alapján főzünk itthon, és mennyi mindent nyertem ezzel a minimalista szokással.
 3. Mosható arctisztító- és sminklemosó korongok
  A hulladékmentesebb fürdőszoba felé vezető úton lecseréltem az eldboható vattakorongokat néhány általam horgolt mosható korongra. Videót is hoztam segítségképp!
 4. 10 rossz kifogás arra, miért nem környezettudatos valaki 
  Ez volt az egyik kedvenc posztom idén, mert végre kiélhettem az elfojtott bűntudatkeltési vágyaimat azáltal, hogy összeszedtem a környezettudatos életmód elleni leggyakoribb kifogásokat.
 5. Újrahasználható hálós cekker kezdő horgolóknak
  A csomagolásmentes bevásárlás népszerűsődésével úton-útfélen szembejöttek velem a hálós cekkerek, hát fogtam magam, és én is horgoltam egyet. Videót itt is hoztam nektek.
 6. Nagy minimalista lomtalanítás – hogyanok és miértek
  Ez tulajdonképpen a minden helyiséget magába foglaló lomtalanítási tippeket adó posztsorozatom első része volt, ahol arról meséltem, miért és hogyan fogtam bele anno a selejtezésbe.
 7. 25 lépés a hulladékmentes életmód felé
  Kezdő zero wasterek számára adtam néhány tippet, hogy az idei évet már hulladékmentesen kezdhessék meg.
 8. Ruhamustra – méghogy a turiban nincsenek jó cuccok?
  A turi-ellenesek kedvéért készítettem egy kollázst a kedvenc second hand darabjaimról, hogy bebizonyíthassam, a tévhittel ellentétben a turkálók igenis tele vannak szebbnél szebb darabokkal. 
 9. Kapszula gardrób – a hely, ahol minden mindenhez passzol
  Egy ideje szerényen gyúrok a 30-40 darabból álló minimalista ruhatárra, fogalommagyarázatért pedig nem kell messzire szaladni, hisz pont erről írtam a bejegyzésben. 
 10. 10 dolog, amivel spórolni tudok a konyhapénzen
  Ha már tudatos életmód, szerintem legyünk tudatosak a pénzügyekben is, ezért megosztottam veletek néhány tippet, ha a konyhában szeretnétek kezdeni a spórolást.
 11. . Így készül nálunk a teljes kiőrlésű zsemle
  Valójában a pihe-puha zsemléim receptje volt a legolvasottabb bejegyzésem idén, de a látogatók nagy része Google kereső előkelő helyezésének köszönhetően jutott el hozzám, nem magáról a blogról, ezért tettem lélekben csak a 11. helyre. 

Ha tetszett a posztom és szívesen olvasnál még hasonló témákról, kedveld a Facebook oldalam >>ITT<< vagy kövess az Instagramon🙂

0 0 votes
Article Rating

Ez is érdekelhet

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments