Az előszobafalunk rövid története

A házunk tervezésekor szembementem a sztrádán a többiekkel, akik azt hajtogatták a lakberendezési csoportokban, hogy minél nagyobb előteret érdemes kialakítani, hiszen tárolni kell valahol a rengeteg kabátot, cipőt és limlomot – dehát milyen rengeteg kabátot és cipőt?, kérdeztem magamban. A ruhák szelektálásával indultam el anno a minimalistább úton, és ezen a téren a sorozatos lomtalanításoknak hála még mindig elég jól állok (ráadásul szegény férjemre is rákényszeríttem, hogy szanálja a felesleges cuccait), így végeredményében nincs túl sok tárolnivalónk az előszobában, nincs évszakonként 2-3 kabátunk vagy tizenöt pár cipőnk.

És hogy őszinte legyek, helyünk sem volt sok egy hatalmas előszobának, mert fix négyzetméteren belül mozogtunk, a nagy közösségi teret pedig nem akartam feláldozni az előtér kedvéért. Szóval úgy alakult, hogy a mi tervrajzunkon az előszoba csak egy rövid folyosó, túl keskeny ahhoz, hogy helyet kapjon benne a beépített gardróbszekrény. Ezt tulajdonképpen nem is bánom, mert már nagyon rég kinéztem magamnak néhány egyszerű country-jellegű előszobafalat, amit végül magunk készítettünk el építkezési “hulladékból”.

Megjegyzem, eredetileg nem terveztünk DIY-előszobafalat, de mikor az udvaron felleltünk néhány megmaradt zsaludeszkát, nyomban beugrott az egyik inspirációként elmentett kép. Ez volt az:

A zsaludeszkák itt-ott kissé piszkosak lettek, ezért első körben letakarítottuk és lazán átcsiszoltuk őket. Mivel nekem nem erősségem a szerszámkezelés, a férjemre bíztam, hogy méretre vágja, illetve összeszerelje a panelt és a kis padot – utóbbit azért nem volt olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik -, én a festést vállaltam magamra. A korábbi bútorátalakításainkból maradt meg némi krétafesték és lazúr, úgyhogy ezeket sem kellett külön beszereznünk.

Csak a fogasokat és a polctartó konzolt vettük meg újonnan, egyébként abból gazdálkodtunk, amit itthon találtunk. Ahogy láthatjátok, a mi előszobafalunk közel sem olyan profi munka, mint az inspirációs képen látható darab, de nekem személy szerint nagyon tetszik, pedig egyelőre viszonylag üres az előterünk, nem jutottunk el odáig, hogy country módra dekoráljuk is néhány kiegészítővel. Mármint még nem jutottunk el, bár a hossztávú terv az, hogy a hangulat érdekében minden évszakban az aktuális évszakhoz illő elemekkel egészítsem ki az előteret. A piros kockás takaró igazából a téli dekor maradványa…

Most nyilván sokakban felmerül a kérdés, hogy ennyi cuccunk van, ami a képen látható vagy van még egy szekrényünk a számukra? Egyik sem, a titok abban rejlik, hogy nálunk mindig csupán az aktuális évszakhoz tartozó/éppen hordott darabok kerülnek ki a falipanelra, a többi kabát, sapka, kalap és társai a ruhásszekrényben várják, hogy sorra kerüljenek. 

Ha tetszett a posztom, és szívesen olvasnál még hasonló témákról, kedveld a Facebook oldalam >>ITT<< vagy kövess az Instagramon🙂

5 2 votes
Article Rating

Ez is érdekelhet

Subscribe
Visszajelzés
guest
3 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Noémi
Noémi
1 éve

S ha, mint idén egyszer májusi meleg, majd májusban szeszélyes áprilisi időjárás van, nem torlódnak a kabátok? (Nem kötekedésnek szánom, szeptember óta egyetlen bőringet használok rendszeresen, szóval kivitelezhetőnek vélem, de nehéz elképzelni ezt az egy szezon egy kabát dolgot.)