A heti szépségszeánszom természetes kozmetikumokkal

A szépségápolásról nem írtam még nektek, mert valahol a tudatos ruhavásárlás környékén kimerülnek a beauty-blogger képességeim, de azért én is tartogatok magamnak hétvégére egy órácska énidőt, amikor félreteszem az egyéb elfoglaltságaimat, és bezárkózok a fürdőbe egy pohár borral. Klisés jelenet, tudom, hát ha még a gyertyáról is tudnátok…

Van egy kialakult heti szeánszom, többnyire itthon is fellelhető természetes kozmetikumokkal. A bolti kencéket több okból igyekszem kerülni a háztartásomban, a hulladékmentességre törekvéskor például akaratlanul rádöbben az ember, hogy a különféle bőrradírok, testápolók, krémek mind-mind potenciális műanyagszemét-források. A környezetvédelmi szempontokon túl aztán felmerül egy másik kérdés is, tudniillik az, vajon tényleg szükségünk van-e tíz-húszféle termékre a szépségápoláshoz? Regeneráló peelinges só, testbalzsam, szemkörnyékápoló, hidratáló krém, külön olaj a kézre, lábra, arcra, aktív szenes gézmaszk, éjszakai lifitnges kisimító gél – a végtelenségig sorolhatnám még, mi mindent látok a drogéria polcain.

Miből áll a saját hétvégi gyorsszeánszom?

  1. Bőrradír: három-négy kanál kávézaccot összekeverek némi olívaolajjal, ezzel radírozom le az elhalt hámsejteket zuhanyzás közben. Ha nem kávézol, cukorral vagy sóval is helyettesítheted a zaccot, de csak közvetlenül használat előtt keverd össze a kencét, mert a cukor és só viszonylag hamar feloldódik (és vigyázz, az olajtól csúszik a kád! 🙂 )
  2. Arcpakolás: itt állandóan váltogatom az alapanyagokat szezontól vagy kedvtől függően. Az alap általában fahéjjal kevert méz vagy citrom levével vegyített joghurt, alkalmanként felpakolok az arcomra néhány karika uborkát, szétnyomott banánt vagy kiwit. Oké, kiwit nagyon ritkán.
  3. Testápolás: lezárásképp olívaolajat vagy sheavajat használok, utóbbit természetesen csak drogériában tudok beszerezni. Nem olcsó, de viszonylag sokáig tart.
  4. Hajpakolás: ezt valójában nem csinálom minden hétvégén, mert alapvetően nincs gondom a hajammal. A pakolások helyett egyébként a leöblítésben hiszek (előbbieket ugyanis nehéz normálisan kimosni a hajból), az én kedvencem a csalánteás vagy sörös hajmosás. A tojásosat is próbáltam, de másnap úgy néztem ki, mint aki beleesett egy bödön zsírba 🙂

A bolti kozmetikumok létezésének jogosultságát egyébként nem tagadom, hiszen tisztában vagyok vele, hogy sokaknak problémásabb a bőre, szárazabb a kézfeje, nehezebben kezelhető a haja, mint az enyém, de fenntartom az állítást, hogy még a drogériás termékek használata mellett is érdemes egyszerűsíteni a szépségápoláson.

Ha tetszett a posztom és szívesen olvasnál még hasonló témákban, kedveld a Facebook oldalam >>ITT<< vagy a blog jobb oldalán található Facebook-dobozon keresztül 🙂

5 1 vote
Article Rating

Ez is érdekelhet

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments