10 zero waste megoldás otthonra, amit én is elfogadnék

Szinte hihetetlen, de eljutottam az életemnek arra a pontjára, amikor sok-sok év kemény munkája után elkezdhetem végre tervezni a saját otthonom lakberendezését, a megvalósítás időpontja ugyanis egyre közelebb kerül hozzám. Azt régóta tudom, hogy szeretnék hulladékmentes és természetes megoldásokat alkalmazni a háztartásomban, mindeközben számomra fontos, hogy a hely, ahol a mindennapjaimat töltöm majd, a fenntarthatóságon túl magában hordozza a szépséget is.

A fenntartható otthonoknak szerencsére nagy divatja van mostanság, úgyhogy inspirációban nincs hiány a neten, fafogas, csatos üvegekkel teli kamraszekrény, fémvödör a mosogatószekrényben, minden akad, mi szem-szájnak ingere. A képzeletbeli házamat nem tudom lefotózni nektek, úgyhogy ezúttal a Pinterestről hoztam néhány ötletadó képet, hátha ti is pont az otthonotok kizöldítésén töritek a fejeteket.

Egyszerű és természetes előtér, szerintem a képen látható kellékek mind beszerezhetőek használtan az internetről vagy valamelyik bolhapiacon.

Az én álomkonyhámban nincs műanyag, minden fából, fémből, üvegből vagy egyéb természetes anyagból készül. És vidéki stílusa van 🙂

Biztosan abszurd egy kerámia kancsóba helyezett fa wc-keféről álmodozni az otthonteremtés kapcsán, de istenem, mindenkinek megvannak a maga stiklijei.

A kamra általában elhanyagolt helyiség lakberendezés szempontjából, pedig fillérekből is lehet gyönyörű.

Sokáig eszembe sem jutott, hogy a takarítóeszközöknek is van hulladékmentes verziójuk, most meg el sem tudom képzelni, hogy másfélét szerezzek be, ha legközelebb újat kell venni belőlük.

Miért vegyek műanyagcserepet a csíráztatáshoz, ha egy használt tojástartó is megfelel a célra?

A természetes módon készített karácsonyi dekoráció régi álmom, egy ideje már gyűjtöm hozzá az alapanyagokat, csak nézzenek ki úgy, mint a Pinteresten 🙂

 

A hulladékmentes mosogatással elég jól állok, de odáig még nem jutottam el, hogy a szükséges eszközök így álljanak a konyhapulton.

Azt sem gondoltam volna, hogy valaha szépnek nevezek majd egy ruhaszárítót, de tényleg az.

Elismerem, hogy ezek az üvegben tartott lebomló fültisztítópálcikák, fésük, luffák, szappanok és egyéb fürdőszobai eszközök nagyon nem praktikusak, mégis így tudom elképzelni a mosdópultomat.

Ha tetszett a posztom és szívesen olvasnál még hasonló témákban, kedveld a Facebook oldalam >>ITT<< vagy a blog jobb oldalán található Facebook-dobozon keresztül 🙂

5 3 votes
Article Rating

Ez is érdekelhet

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments